Oldal kiválasztása

9 esküvői feladat, amelyet nem kell azonnal megtenned

A partnered megkérte a kezed? Gratulálok! Egy tanácsot engedj meg nekem:

Élvezd ki a boldogságot. Ne kezdd el azonnal szervezni az esküvődet! Ne halmozd el magad feladatokkal! Ezek a napok arról szólnak, hogy meg tudd osztani a hírt a rokonokkal, barátokkal. És persze ez a legalkalmasabb idő néhány gyűrűs szelfi készítésére is!

Tudom, hogy nem könnyű feladat nem beleugrani a szervezésbe, így adok pár tanácsot. Ezekben a tippekben már elkezded a lakodalmat szervezni, de még könnyed, laza témákat érintesz csak. Hagyd a mély vizet későbbre!

1. Válaszd ki a koszorúslányokat

Természetesen valószínűleg az elsők között hívtad fel őket az eljegyzésed hírével. De mégis gondold végig kik lennének a legalkalmasabbak erre a feladatra. Sietned nem kell. Átlagosan 8-12 hónap telik el a lánykéréstől az esküvőig.
Így bőven van időd kigondolni, hogy kik segítsenek majd az esküvőd szervezésében.

2. Esküvői ruha vásárlása

Az eljegyzés nem azt jelenti, hogy még azon a héten el kell rohanni és meg kell vásárolni a menyasszonyi ruhát. Szánj időt a magazinok, a közösségi média és különböző tervezők képeinek átböngészésére az inspiráció gyűjtése érdekében. Így meg fogod találni azokat a formákat, stílusokat, színeket vagy kiegészítőket amik igazán tetszenek.
A kutatások során meg fogod találni azt a szalont vagy varrónőt ahol ott lesz a tökéletes ruhád.

3. A vendéglista

Ebben az időben elkészítheted a nagyvonalú vendéglistát. Beszélsz a pároddal, a szülőkkel és látni fogod, hogy körülbelül hány főt fogtok meghívni. A létszám alapján már készíthető egy közelítő költségvetés is.

4. Az első tánc zenéjének kiválasztása

Az első dal az esküvőn az egyik olyan részlet, mely közelebb hozhatja képzeletedben az esküvő napját. Az interneten rengeteg inspirációt, ötletet találsz majd a klasszikus első táncdaloktól a modern esküvői slágerekig.

5. Koszorúslány ruhák kiválasztása

Az esküvői party viselete az egyik legjobb módszer az esküvői stílus megalkotásához. De hasonlóan az esküvői ruhához, valószínűleg az esküvő témája, stílusa vagy a színei is hosszabb tervezés eredménye lesz. Tehát halaszd el a koszorúslány ruha kiválasztását addig, míg a többi részlet nincs tisztázva.
Fontos, hogy a menyasszonyi ruha és a koszorúslányok viselete összhangban legyen.

6. A nászút tervezése

Kevés olyan pár van aki az esküvőt követően azonnal nászútra indul. Mindez azt jelenti, hogy akár több mint egy éved is van a tökéletes nászút megtervezésére.
Mára a lehetőségek végtelenek egy nászút során. Ha a pénz nem akadálya, akkor minden elképzelést megvalósítható a rendelkezésedre álló időben.

Asztali kellekek

7. Kisebb dekorációs elemek kiválasztása

Az olyan apró részletek, mint a terítő, az asztalok elrendezése, a menükártyák, köszönetajándékok  várhatnak. Semmiképpen ne dönts ezekben a témákban addig, míg a nagyobb döntések hátravannak. Ilyen például az esküvő helyszíne.Ha már nagyon viszketsz a tervezésedben, akkor összpontosíts a szórakoztató feladatokra. Válaszd ki az esküvői színeket. Kóstold végig a szóba jöhető cukrászdákat, keresd meg a tökéletes zenészt az interneten.

8. Az esküvői meghívó kiválasztása

Ha egy igazán egyedi és az esküvődre szabott meghívót szeretnél, akkor érdemes elkezdeni a keresgélést. Ha megtaláltad azt a szakembert akiben megbízol, akkor vele elkezdheted a tervezést. Ha csak egy raktárban álló sablonos meghívót szeretnél, akkor még ráérsz ezzel foglalkozni.

eskuvoi-meghivo

9. Jogos kérdések

Vannak olyan jogi előkészületek, amelyeknek teljesülniük kell még a házasságkötés előtt. Különböző papírok beszerzése, nyilatkozatok, hogy te és a majdani gyerekek milyen nevet fognak viselni. De ezek is ráérnek még. Csak tudd, hogy szükség lesz rájuk.

Most nincs más dolgod, mint élvezni ezeket a különleges napokat és besöpörni a gratulációkat! 🙂

Hasonló bejegyzések

Menyasszonyi ruha a történelemben

Menyasszonyi ruha a történelemben

Ha ma esküvői ruháról beszélünk általában fehér, fodros, lágy esésű ruhára gondolunk. Azonban ez nem mindig volt így. Ahogy a lánykérés és az esküvő úgy a menyasszonyi ruha is rengeteget változott az eltelt évszázadokban. Lássuk, milyen főbb állomásai voltak!...

bővebben
Az öt legnagyobb esküvői vendég mítosz

Az öt legnagyobb esküvői vendég mítosz

Esküvői mítoszok. Amit semmiképpen nem szabad megtenned, mert különben az egész világ, de a násznép minimum rossz szemmel néz majd rád. Valószínűleg hallottad az alább felsorolt „szabályokat”. De biztosan igazak? Nézzük sorban és romboljuk le együtt a mítoszokat! 1....

bővebben
Lánykérés a virtuális valóságban

Lánykérés a virtuális valóságban

Ha valaki ezután a történet után azt mondja neked, hogy a számítógép bolondok nem romantikusak, javítsd ki bátran és meséld el neki ezt a sztorit!A vőlegény számítógépekkel dolgozik. Sokan kockának mondanák. Mégis kieszelt valami szuper romantikusat. Megkérte...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük